Review: My Favorite Biore Products!

12/17/2011 05:32:00 PM

Ok hari ni kite nak share produk biore yang paling kite suka and always repurchase. ;)
Produk-produk yang ade dalam gambar ni yang kite tengah guna sekarang. Macam yang korang boleh tengok,memang dah gile sangat dah dengan Biore ni dari dulu lagi. First sekali produk yang kite will always repurchase is Biore towellete makeup remover atau makeup wipes tu. Terbaik! Memang tanggal makeup macam ni je! *petik jari eceh. Mascara yang paling degil pun boleh tanggal. 

Second, Biore Pore Packs. Itu memang wajib lah. Belum sempat habis pun dah sambar sekotak. My major problem is large pores and blackheads. Memang annoying sangat. Selalunye orang oily-skin memang selalu dapat masalah ni. Kite pun tak terkecuali ok! Sekarang ni Diorang dah keluar dengan macam-macam jenis bau which good bile die dah melekat dekat hidung tu takde lah muka tension je macam alien. So yang kite dah cuba macam gambar kat atas ni perisa LIMAU GEDANG (serius tak tahu dalam bahasa inggeris ape nama buah ni. Citrus?) dengan bau campuran yang tinggal satu je lagi nak habis. So konklusi? Bila tanggal je die,blackheads are completely gone! Very good!!

Selain makeup wipes yang dah nak habis tu. -_-" Kite juga dah try oil makeup remover tu. ha separuh dah. Yang bestnye,dia tanggalkan makeup even muka kite basah. Dah macam pencuci muka an? Haha. Yang paling osem nak tanggalkan die just bilas je dengan air. Lepas tu lap je dengan tuala. Memang takde langsung rasa berminyak! Nadaaaa!!!

Oh lupa. Kite try yang charcoal jugak yang warna hitam tu. Fungsi sama je. Tapi yang tak bestnye,asal cabut je dengan gam-gam itam tu sekali tertinggal dekat hidung. NOT COOL!


Last sekali,pencuci muka Biore. Buat masa sekarang ni,ni lah pencuci muka kite yang kita pakai. Dulu kulit kite jarang sangat lah breaks out. Tapi semenjak praktikal awal tahun lepas. Selalu sangat lebih-lebih lagi bahagian dahi dan kening. Pencuci ni ada untuk oily skin punya tapi kite pilih Acne Clear sebab formulation die yang ada salicylic acid yang bagus untuk prevent jerawat and its oil free. Markah? 3.5/5 sebab my skin still breaks out and bermiyak.
So produk Biore ape yang korang suka? Moh le share. Thanks for reading.
Kiss & hug. ;)
Izzati


P/s: Semalam beli Innershine Pati Prune dengan Berri ni. 2 in 1. Ha ingat cantik kena jaga luaran je ke? Dalaman pun kena. Lagi-lagi hati tu ye. ;) Korang dah cuba? Bagus tak? Ce share sikit.

Next review: BB Cream from skin79. ^^

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Community