Tutorial: Cat/Winged Eyeliner

12/18/2011 05:43:00 PM

Selamat sore! Sore tu petang ke malam? Haha. Dah lupa dah. Pagi tadi kite ade buat video tutorial macam mana nak dapat almost perfect cat/winged eyeliner. Kat Malaysia ni, daripada kite punya observation la. Based on my campus environment obviously, diorang ramai tak pakai eyeshadow pergi kelas atau hang out. Tapi eyeliner WAJIB
Teringat masa my 2nd years of my diploma dapat senior ni memang kelakar habis. Kalau tak pakai eyeliner pergi kelas,die boleh sasau and tak fokus masa dalam kelas. Dahsyat pengaruh eyeliner ni. So based on my observation jugak, cat eyeliner is oner of the most wearable sekali kat dalam kampus. So ramai jugak yang mengadu macam mana kite pakai supaya wing tu tak nampak terkontang kanting atau tergantung. So macam ni lah. Dalam gambar ni hasilnye. Processnye will be up soon. Sebab size besar sangat nak kena convert dulu. Harap sabar ye. In the moment,enjoy the pics first. ;)






Products used:
Face: BB Cream from Skin79
Silkygirl Blusher in Nectar Blush

Eyes: Essence You Rock! Eyeshadow base
MAC e/s in Jest
Inglot e/s in #344
MAC fluidline in Balcktrack
Maybelliner Super Film mascara
Clinique bottom lashes mascara

Izzati
Kiss & hug. ;)
P/s: Ingat nak buat review BB Cream tadi sekali dah nak habis. ;p 

You Might Also Like

2 Comments

  1. wahh...cun la cat eyes..x sabar tgu step2 pulak

    ReplyDelete
  2. @cik chintathank you! tunggu tau videonye nanti. hehe.

    ReplyDelete

Popular Posts

Community